Svenska

BJÖRN KESSLER

Filmklippare

Cutter

Film editor

Filmografi

Tv- serie, 2014, 7x 59 min

Regi: Harald Hamrell, Christian Eklöw, Christopher Panov

Novellfilm, 2015, 28 min

Regi: Zanyar Adami

Kortfilm, 2016, 10 min

Regi: Samori Tovatt

Konstfilm, 2013, 23 min

Regi: Johan Bergström Hyldahl

Dokumentärfilm, 2011, 66 min

Regi: Knutte Wester

Vykort, 2016, 22x 40 sek

Producent: Camp David

Dokumentärfilm, 2011, 75 min

Regi: Ester Martin Bergsmark

Barnserie, 2014, 7x 29 min

Regi: Kicki Kjellin, Jonas Westbom

Tv- serie, 2011, 6x 59 min

Regi: Harald Hamrell

Webbserie, 2012, 8x 11 min

Regi: Linnéa Roxeheim

Webbserie, 2014, 6x 17 min

Regi: Linnéa Roxeheim

Konstfilm, 2015, 16 min

Regi: Johan Bergström Hyldahl

Novellfilm, 2012, 28 min

Regi: Ivica Zubak

Kortfilm, 2012, 23 min

Regi: Minka Jakerson

Novellfilm, 2010, 29 min

Regi: Therese Andrén

Showreel

.

Nina Argentina, 2010

Novellfilm, 29 min

Regi: Terese Andrén

 

Nina Argentina är en berättelse om en svensk kvinna, Nina, som reser till Argentina för att leta efter sin son. Hon hävdar att pappan har kidnappat honom och att de befinner sig någonstans i Buenos Aires. Men det visar sig att Ninas situation är mycket mer komplicerad än vid första anblicken.

Nina Argentina är en berättelse om förnunft och känsla, om den fina gränsen mellan vad som är rätt och fel.

Äkta Människor 2, 2014

Tv-serie (avsnitt 1), 59 min

Regi: Harald Hamrell

 

Senses, 2016

Trailer, 1 min

Regi: Zanyar Adami

.

Om mig

Björn heter jag och är en filmklippare som kommer ursprungligen från Tyskland. Sedan 2007 bor och jobbar jag i Stockholm och sedan 2013 även delvis i Lissabon.

 

Efter 3 år klipputbildning och 5 år som fastanställd klippare på Bayerischer Rundfunk i München flyttade jag till Stockholm för att studera filmklipp på Dramatiska institutet.

 

Nu, med mina 16 års yrkeserfarenhet som filmklippare jobbar jag mest med tv- serier, spel- och dokumentärfilmer. Men jag tycker det är mycket givande att jobba med konst- och kortfilm mittemellan. Jag är mycket nyfiken och gillar att utmana mig med varje nytt projekt. Några av mina filmer har blivit både kristall- och guldbaggenominerade och sedan 2011 är jag medlem i Föreningen för Sveriges Filmklippare (SFK). Jag även jobbar ibland som klippkonsult för filmövningar och examsfilmer på både Stockholms Dramatiska Högskola (StDH) och Kulturama.

Tekniska kunskaper:

AVID

Final Cut

Adobe Photoshop

Adobe After Effect

Adobe Premiere

 

Språk:

Tyska

Svenska

Engelska

Portugisiska

Franska

 

Kontakt

Björn Kessler

Email: mailto@bjornkessler.com

Tel.: +46 (0) 76 82 98 746

Stockholm, Sverige/ Lissabon, Portugal

 
 
 

Copyright @ Björn Kessler/ All Rights Reserved